You are not logged in.

#1 2016-08-05 15:08:30

L2S
Member
Registered: 2016-08-05
Posts: 5

Crash on start of Print

Hi Shahin well done with nanoDLP, it's great software.

Has anyone experienced crashing when you start a print. Everything works fine until I actually start a print. Once I start the print nothing appears on the projector except white particles flashing. It stays on the first layer in the UI for a few moments and then nanoDLP crashes and the connection is lost. The pi logon screen then appears on the projector output.

I've tried this with both the latest stable version as well as the latest beta.
I've tried with the USB connection to Grbl removed as well as two different projectors. 
I've tried various STL's as well as presliced SVG's   
There is no additional power draw on the pi and the power LED remains constant

I'm not sure how to attach the log here but I constantly receive this line in the application log

"Skipping public/plates/3/info.json file. stat public/plates/3/info.json: no such file or directory"


Any Ideas? Reinstall?

Offline

#2 2016-08-05 18:12:48

Shahin
Administrator
Registered: 2016-02-17
Posts: 3,521

Re: Crash on start of Print

Hi,

Go to setup page/tools tab and press debug button. Attach output file here from attachments menu.
I am not sure what could cause such crashes. If by pi logon screen you mean pi boot-up screen rpi itself crashing. If it is really a pi logon screen you are not using raspian lite.

Offline

#3 2016-08-05 18:28:26

L2S
Member
Registered: 2016-08-05
Posts: 5

Re: Crash on start of Print

Sorry I don't mean it crashes the pi and i get the initial login screen. Its actually terminating the program and prompting me to log in. Looking at the latest log it says "starting wait for plymouth boot screen to quit" even though the pi hadn't been reset. Could plymouth be the problem? is it ok to turn it off?

nanodlp.debug.2074935392.zip

nanodlp.debug.1119778607.zip


Thanks for your help.

Offline

#4 2016-08-05 19:04:45

Shahin
Administrator
Registered: 2016-02-17
Posts: 3,521

Re: Crash on start of Print

Thank you, bug fixed.

It has something to do with dynamic speed. Please, try beta version and let me know if it still has the issue.

Offline

#5 2016-08-05 19:44:02

L2S
Member
Registered: 2016-08-05
Posts: 5

Re: Crash on start of Print

The update seemed to have no effect, its build 1205 right?

Since you mentioned it I then removed the dynamic speed equation and it worked a bit better. It displays the first layer over and over again with a short blank screen in between and the network connection is lost but it doesn't terminate the program. The only way to reconnect seems to be rebooting the pi.

Also in the latest build when you press the 'submit' button on any page the program seems to lag and then the network connection is lost. When you reboot it seems the settings you submitted are there.

Here's the latest log

nanodlp.debug.-1848778941.zip

Offline

#6 2016-08-05 20:07:06

Shahin
Administrator
Registered: 2016-02-17
Posts: 3,521

Re: Crash on start of Print

No you are using old version. Try 1207.

Network connection is not under control of nanodlp. It just send out commands once per setting change or boot-up, so if there is any disconnect issue, it is something to do with your network or configurations.

Offline

#7 2016-08-06 13:14:37

L2S
Member
Registered: 2016-08-05
Posts: 5

Re: Crash on start of Print

Your right there was something weird happening with the DHCP server that was causing the disconnect when i clicked submit. Your bug fix worked, everything is fine now in 1207.

Thanks again for your help.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB