You are not logged in.

#1 2016-07-22 02:09:07

robertk925
Member
Registered: 2016-07-22
Posts: 43

Build 1196 Can't Build Plates?

Hi, I just started using nanoDLP and am having problems (maybe it is my not understanding the process) about how to build plates. The steps that I have been doing:
1. Click on "Add"
2. Give the plate a name
3. Choose a printer profile
4. Choose an STL file (fairly small ones)

When I hit Submit, it takes me back to the Plates screen. The plate shows as being processed, but it never finishes. I ran 2 different SLA files overnight and it still shows "processing", and Preview Layers also tells me that the plate is still being processed. What am I doing wrong? Thanks.

Offline

#2 2016-07-22 05:57:15

Shahin
Administrator
Registered: 2016-02-17
Posts: 3,521

Re: Build 1196 Can't Build Plates?

Could you share your STL file?

Offline

#3 2016-07-22 06:33:39

robertk925
Member
Registered: 2016-07-22
Posts: 43

Re: Build 1196 Can't Build Plates?

Hi Shahin:

I am trying to print this:
http://www.thingiverse.com/thing:732652

But I also created a simple 5x10x15mm cube, and it also never seems to finish.

I should also mention that I tried to create SVG's from slic3r. The SVG's seem to be generated correctly (viewing them in Gary Hodgson's handy SVG viewer), but again, the plates in nanoDLP never seem to finish.

Thanks!

-robertk925

Offline

#4 2016-07-22 15:42:36

Shahin
Administrator
Registered: 2016-02-17
Posts: 3,521

Re: Build 1196 Can't Build Plates?

Robert,

The shared file is ASCII STL file and not binary. Supports for ASCII STL files recently has been added to nanodlp. Upgrading nanodlp should fix the issue.

Offline

#5 2016-07-22 16:24:24

robertk925
Member
Registered: 2016-07-22
Posts: 43

Re: Build 1196 Can't Build Plates?

Thanks Shahin. I already tried binary STL files and get the same results (never seem to finish). As I mentioned, I also tried SVG's from slic3r and get the same results. I will try doing a complete wipe of the OS and reinstall and report back.

Offline

#6 2016-07-22 16:37:10

Shahin
Administrator
Registered: 2016-02-17
Posts: 3,521

Re: Build 1196 Can't Build Plates?

So I could not reproduce the problem. It was perfectly fine file. If you could not find the issue. Share a debug file after starting slicer by pressing setup/tools tab/debug button.

Offline

#7 2016-07-22 18:05:00

robertk925
Member
Registered: 2016-07-22
Posts: 43

Re: Build 1196 Can't Build Plates?

I did a complete reinstall of the Raspbian and nanoDLP and now it seems to be working, thanks!

One tip for other uses, toggling on the application log shows you the status of the conversion, which is really handy! Shahin, could you put this information on the Plates screen so that we can see the status of the plate generation?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB